Kallelse Årsmöte SSVÄ 2020.

Måndagen den 16/11 kl 18.30.

Mötet hålles i Rödöstugan och beräknas ta 11/2 timme. Fika finns.

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar kommer vi att ha prisutdelning för Kvällskappseglingarna, Rödöpokalen, Orust Runt och Uddevallaregattan.

På grund av Coronasituationen kommer vi att sitta glest i det stora rummet. Vi måste alla tänka på att hålla avstånd och undvika trängsel i tamburen. För att göra mötet så kort som möjligt har vi tyvärr låtit föredraget utgå. Vi arbetar även på en elektronisk lösning för ett alternativt sätt att delta.

Vi återkommer om vi finner en lösning på detta.
Det är viktigt att vi kan hålla ett årsmöte och vi har således gjort bedömningen att vi bör minimera riskerna genom dessa åtgärder.
Förslag till verksamhetsplan och budget samt verksamhetsberättelsen kommer att sändas ut närmare årsmötet.

Varmt välkomna, friska och med avstånd!
Styrelsen

 

Vi minns Claes-Göran Bäckström
 
Claes-Göran Bäckström har lämnat oss vid en ålder av 94 år.
 
Claes-Göran var under många år en synnerligen aktiv medlem vars stora engagemang bidragit till den goda utveckling av klubben vi ser idag.
 
Hela familjen Bäckström syntes från sextiotal och framåt på kappseglingsbanorna med sina ”snokar”. Den första var en kravellbyggd koster som på 70-talet ersattes av Grinden Snoken II, en för tiden och fortfarande radikalt modern tolkning av begreppet spidsgatter.
 
Vid sammanslagningen av Uddevallas båda segelsällskap, Viken och Ägir spelade Claes-Göran en aktiv roll. I samband med detta ersattes det gamla huset på Stången med ett nybygge där han och hans familj spelade en viktig roll i genomförandet.
Claes-Göran var inte fast i det gamla utan såg utvecklingsmöjligheterna i att flytta verksamheten närmare staden. Det var under hans ordförandeskap som Stången såldes och vi kunde etablera oss i Rödöhamnen med ett nytt hus i en mer ändamålsenlig omgivning. En stor process som krävde massor av arbete och en stor portion av Claes-Görans förhandlingsbegåvning.
 
Det är lätt att tänka på hela familjen Bäckström när man minns Claes-Göran. Nämnas kan att hustrun Anne och sönerna Hans och Göran har alla varit ordförande i SSVÄ under olika perioder. Ett svårslaget familjerekord!
 
Det är med tacksamhet för allt han bidragit med som vi minns Claes-Göran: Kamraten, ordföranden, seglingsledaren, dragspelaren, seglaren.
Ja, rollerna var många och minnena ljusa!

Med värme ifrån Styrelsen SSVÄHej Seglarvänner !

Välkomna till funktionärsmöte måndag 4 maj, kl 20.00.

Plats: https://meet.google.com/avj-ndcc-cbm, (följ mycket enkelt denna länk via Google Chrome), direkt ifrån ditt hem!


I år planerar vi att genomföra Pantaenius Bohus Racet 2020 på ett sätt som minimerar risken för smittspridning, mer om det upplägget under mötet. Vi söker särskilt dig som inte anser att du tillhör någon riskgrupp med anledning av Covid-19. Även du som saknar tidigare erfarenhet av kappseglingsarrangemang är Du hjärtligt välkommen. Alla kan hjälpa till!

Detta är årets största seglarhändelse i Uddevalla. Som klubb är vi stolta över vår stora tävling, som lockar >100 båtar. Därför är vi måna om ett bra arrangemang!
Båtarna ankommer till Uddevalla torsdag 25 juni. Vi behöver många funktionärer som kan hjälpa till med bl.a.:
•                          Packa ”Goodie-bag” under veckan innan racet.
•                          Uddevalla Hamn, el, flaggor, mottagande och anvisning av plats, ”hamnkapten” torsdag
                            25 juni.
•                          Tävlingsexpedition i Uddevalla torsdag 25 juni och fredag morgon
•                          Säkerhetsgrupp för båtinspektion i Uddevalla torsdag 25 juni
•                          Brandvakter under natten mot fredag
•                          Startbåtbesättning fredag 26 juni i Uddevalla
•                          Utläggning av startbojar samt bojar vid Sunningen samt vid Stången
•                          Målgångspersonal i Smögen lördag 27 juni
•                          Servering av mat & dryck i Smögen 27 juni
•                          Tävlingsexpedition Smögen 27-28 juni
•                          Prisutdelning Smögen 28 juni
 
Om du kan och vill vara med som funktionär men ej kan deltaga i detta möte - skicka gärna ett mail till kappseglingar@outlook.com

 Varmt välkomna hälsar styrelsen i SSVÄ
 

Arkiv

Etiketter

Senaste inläggen

Jag har tagit del av info från Svenska Seglarförbundet med anledning av Corona-viruset. Vi vill alla förebygga smittspridningen. Det kan vi göra genom att förhindra resande till sammankomster samt att många människor befinner sig på en begränsad yta, särskilt om människor kommer att sitta tätt, bo tillsammans mm. SSF rekommenderar att alla övriga konferenser och möten tills vidare genomförs i så stor utsträckning som möjligt digitalt. Möten som kan skjutas upp bör skjutas upp. Måste vi mötas så ska vi undvika större grupperingar.

För SSVÄ:s verksamhet innebär det i nuläget att:

1. Funktionärsmötet som skulle vara den 17 mars inför Pantaenius Bohusracet skjuts fram till senare tillfälle. Vi ber att få återkomma.

2. Pantaenius Bohusracet – Tävlingen genomförs som planerat. Shorthanded-segling är inte en sport där risken för smittspridning är förhöjd. Skepparmöte, middag i Uddevalla, fisksoppa i Smögen, prisutdelning mm kan komma att påverkas.

3. Seglarläger – Seglarlägren genomförs som planerat. Om skolor stänger för att förhindra smittspridning, så får vi göra en ny bedömning.
Vi följer utvecklingen, avvaktar med beslut och återkommer med info när vi har det. Vi uppmanar intresserade seglare att anmäla sig till seglarläger och kappseglingar, och ber om förståelse för de hänsyn vi eventuellt måste ta för att minska risken för smittspridning.

Seglarhälsningar!
Robert Trolled, ordf. SSVÄ

Läs hela inlägget »
Etiketter: pbr 2020 corona

Pantaenius Bohusracet 2019 start i lätt vind, filmat av Christoffer Olsson. Helt ljuvligt!
https://www.youtube.com/watch?v=bz8VeXXwOrE 
PBR2019 start 1, 2, 4 #Bohusracet

Läs hela inlägget »

Torsdagen den 30 januari hade vi den äran att få lyssna på Stig Eriksson från Kryssarklubben, när han berättade om sin äventyrssegling till Skottland, Yttre Hebriderna. Det var roligt att se så många intresserade seglare. Vi tackar Stig för föredraget, och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Kryssarklubben! :)  

Läs hela inlägget »

Segelsällskapet Viken Ägir samarbetar med Städa Sverige några gånger per år för att tillsammans städa längs Uddevallas kust och på så sätt bidra till en trevligare miljö och samtidigt tjäna en slant till föreningen. Städa Sverige håller på med planeringen inför 2019 och ber nu våra ungdomar om hjälp genom att svara på följande frågor:

-Varför tycker du det är viktigt att bry sig om miljön?
-Vad tänker du när du ser plast i naturen? 
-har du något miljötips du vill skicka vidare till andra ungdomar?

Svara gärna i kommentarerna så ser vi till att svaren vidarebefordras till Städa Sverige. 

Läs hela inlägget »

Det finns fortfarande platser kvar till sommarlovets höjdpunkt!

Vi håller seglarläger v. 25, 26, 27 och 28, anmälan och mer info hittar ni HÄR.

Platserna är begränsade och det är först till kvarn som gäller, så skicka din anmälan innan platserna försvinner! Vi ses i sommar! 

Läs hela inlägget »
Strandstädardag 2017 Strandstädardag 2017
Den 21 april har vi strandstädardag på klubben tillsammans med Städa Sverige. Under dagen gör vi ett viktigt arbete där vi hjälper till att hålla kusten fri från plast och annat skräp som annars riskerar att hamna i havet. 

Start kl 9.30 till ca 13.00. Vi träffas i klubbhuset och städar sedan stranden från södra brofästet till Svenskholmen. För detta får vi 5000 kr till klubben. Dessa pengar gör att vi kan hålla låga avgifter för att vara med och segla och klubben kan ha utrustning att segla med.

Alla behöver vara med och hjälpa till, både föräldrar och segeljuniorer.
Anmälan senast 19/4 till vikenagir@hotmail.com för att vi ska kunna planera fika. 

Här nedan finns en nedladdningsbar folder med matnyttig information som Städa Sverige tagit fram som stöd:
Läs hela inlägget »

Äntligen har vintern släppt taget om oss och vi kan börja känna att seglingssäsongen närmar sig.

Vårens program ser ni nedan. Vi har tre helger med förberedelser innan vi startar seglingen den 3:e maj (under förutsättning att isen släppt). Då våren är sen kommer det beroende på väderutvecklingen vara nödvändigt med utrustning som torrdräkt/tjock våtdräkt för att kunna vara med från start. Rekommendationen vi har är torrdräkt om det är under 10 grader i vattnet och våtdräkt om det är mellan 10-15 grader. Det finns en app som heter VIVA där det går att se vattentemperaturen i havet.

Tiderna på torsdagar är start kl 17.30 och klara kl 19.30. Om man stannar kvar och fikar slutar vi närmare 20.00.

Vi håller på och undersöker möjligheten att få till segling ett tillfälle till i veckan för de som vill. Vi återkommer när vi har en lösning klar. I det samarbete som håller på att byggas upp med Ljungskile kommer det finnas möjlighet att segla på tisdagar hos LjSS om man vill segla mer än en gång i veckan. Hör av er till Tomas om ni är intresserade.

Vårprogrammet:

14/4  Båtfixning. Start 9.30. Polering och bottenmålning av 4st tvåkronor och 3st motorbåtar. Här behövs föräldrahjälp. Vi brukar inte vilja att barnen är med då det är mycket kemikalier.
 
21/4 Strandstädningsdag. Start kl 9.30 till ca 13.00. Vi städar stranden från södra brofästet till Svenskholmen och får för det 5000kr. Dessa pengar gör att vi kan hålla låga avgifter för att vara med och segla och klubben kan ha utrustning att segla med.
Alla behöver vara med och hjälpa till, både föräldrar och segeljuniorer.
Anmälan senast 19/4 till vikenagir@hotmail.com för att vi ska kunna planera fika.

 
28/4 Sjösättning! Start kl 9.30 till ca 13.00. Samma sak här. Desto fler som hjälper till desto lättare går arbetet. Anmälan senast 26/4 till vikenagir@hotmail.com för att vi ska kunna planera
 
28-30/4 Uppstartsläger hos LjSS. Se inbjudan HÄR. Det finns platser kvar och det går att anmäla sig efter den 10/4. Viken Ägir har Teror i Ljungskile som seglare i klubben får låna. 
 
3/5
Start på torsdagsseglingen. Samling Rödön kl 17.30
 
9/5 (ons) Segling på onsdagen, då torsdagen är Kristi Himmelsfärd. Start 17.30
17, 24, 31/5  Torsdagsseglingar. Start 17.30.
6/6
Prel prova på segling på Gustavsberg
 
7, 14/6  Torsdagsseglingar. Start 17.30
v. 25-28 Seglarläger  

 
 

Läs hela inlägget »

Vår grannklubb LJSS bjuder in till upptaktsläger för Tera-seglare den 28-30 april. Anmälan är öppen till och med 10 april (uppdatering: det går att anmäla sig även efter den 10:e april), men det är begränsat antal platser. Viken Ägir äger ett antal Teror i Ljungskile som seglare från klubben får låna utan kostnad. Mer information hittar ni i inbjudan nedan:

Läs hela inlägget »

Segelsällskapet Viken Ägir anordnar seglarläger vid Byfjorden i Uddevalla. Förbered er på en vecka fylld med roligheter, där vi tillsammans lär oss om segling, samtidigt som vi njuter av sommaren med massa bad och skoj!

Välkommen med din anmälan till SSVÄ:s seglarläger 2018! Mer information hittar du HÄR.

Läs hela inlägget »

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Inställd seglarfest på valborgsmässoafton 30 april, 2020 pga corona.
Vi återkommer vid senare tillfälle

Hälsar SSVÄ, Lysekils segelsällskap/Lssg samt seglarklubben ll.


 

Lysekilsregattan 12-14 juni 2020
https://www.lssg.se/Kappsegling/LysekilsregattanmedLysekilRace/

Välkomna till en seglarhelg i Lysekil!