Juniorer

Juniorer

Detta är en aktivitet som består av torsdagssegling för barn och ungdom. Seglingen pågår under våren och hösten, med uppehåll under sommaren. Se vidare för start- och slutdatum av dessa i kalendariet här på vår hemsida.

Seglarskola

Segelsällskapet Viken Ägir anordnar seglarläger vid Byfjorden i Uddevalla. Förbered er på en vecka fylld med roligheter, där vi tillsammans lär oss om segling, samtidigt som vi njuter av sommaren med massa bad och skoj!

Seglarskola

Anmälan till 2018 års seglarläger öppnar i februari. Vi återkommer med exakt datum.


Lägerveckorna är uppdelade i olika åldergrupper:

  • Veckorna 25 och 26 för 7-11 år
  • Vecka 27 för 12-16 år
  • Vecka 28 får alla mellan 9 och 13 år delta.

Under lägerveckan lär vi oss om hur vi riggar båten, välter upp en kapsejsad båt, de grundläggande segelsätten, att knyta knopar m.m. I olika moment i teori och praktik delar vi upp deltagarna i mindre grupper efter erfarenhet, så att man kan utvecklas på sin egen nivå.
 

Krav

För att man ska få delta i lägerveckorna är det krav på att man kan simma 200 meter.
 

Båtar

Vi använder oss av två båttyper, Optimistjolle och Tvåkrona. Optimisten är en liten enmansjolle. Den är den i särklass vanligaste nybörjarjollen, men är också en stor kappseglingsklass. Tvåkronan är en större jolle som seglas av flera personer, där en instruktör följer med för direkt vägledning och stöd.
 

Kostnader, anmälan och inbetalning

Inbetalning av lägeravgift görs till SSVÄ:s plusgiro: 8455-8 senast den 1 maj. Har ni anmält er efter den 1 maj, sker betalning senast två veckor efter det att ni anmält er, dock senast veckan före lägret.
Avgiften för medlem är: 1600 kr för veckorna 25 och 28, och 1875 kr för veckorna 26 och 27.
Avgiften för icke-medlem är:  1800 kr för veckorna 25 och 28, och 2075 kr för veckorna 26 och 27.
Avgiften för icke-medlemar inkluderar juniormedlemskap i klubben under resterande tid av året. Medlemskap är nödvändigt ur försäkringshäseende. 

Skicka e-post till vikenagir@hotmail.com för att göra en anmälan. Uppge namn, personnummer, adress, telefon och e-mail, samt eventuella matallergier och dylikt. Skriv in vecka och deltagarens namn i meddelanderutan, ex: "Lägeravgift seglarskola vecka 25 Sven Svensson" 
 

Tider

Vi börjar varje dag kl 09:00, och avslutar runt 16:00 med eftermiddagsfika. Vi ledare kommer att vara på plats senast 08:30 varje dag. Sedan stannar vi givetvis kvar efter att dagen har slutat tills alla kommit iväg. Sista dagen slutar vi klockan 14:00.
 

Att tänka på

Man får räkna med att det blir blött, både av stänk från vågor, och då och då från ofrivilliga bad. Ta därför med både regnkläder och badkläder som man kan använda efter väder när man är ute.
Ta även med torra ombyten för de tillfällen man behöver det. Det kan även vara bra med en varm tjocktröja för dagar med dåligt väder. Vi har en del flytvästar som vi kan låna ut, men inte jättemånga, så de som har egna får gärna ta med dem. 

Alltså tag med följande: regnkläder, badkläder, handduk, varma kläder, torra ombyten, minst 2 par skor/stövlar/tofflor. Allt torrt kan man lämna kvar i klubbhuset mellan dagarna, men alla måste ta med sig allt blött hem efter varje dag.
 

se lägerveckorna i kalendern

Plats

Viken-Ägirs klubbhus vid Rödöns småbåtshamn, södra Uddevalla.

Övriga upplysningar

Jennifer Lundvall (ansvarig): 073-029 83 01
Lisen Davidsson (ansvarig):  079- 334 37 37
Tomas Wallström (junioransvarig): 073 - 902 53 22