Juniorer

Juniorer

Detta är en aktivitet som består av torsdagssegling för barn och ungdom. Seglingen pågår under våren och hösten, med uppehåll under sommaren. Se vidare för start- och slutdatum av dessa i kalendariet här på vår hemsida.

Seglarskola

Segelsällskapet Viken Ägir anordnar seglarläger vid Byfjorden i Uddevalla. Förbered er på en vecka fylld med roligheter, där vi tillsammans lär oss om segling, samtidigt som vi njuter av sommaren med massa bad och skoj!

Seglarläger

Veckorna 25 och 27 är nu fullbokade! Jätteroligt att intresset varit så stort. Välkomna igen nästa år! Fortsättningslägret v. 26 har ett fåtal platser kvar.
 

Välkommen till SS Viken Ägirs seglarläger!


Lägerveckorna är uppdelade i olika åldergrupper:

  • Veckorna 25 och 27 för 7-11 år
  • Vecka 26 för 12-16 år
  • Vecka 28 får alla mellan 9 och 13 år delta*.
*Vecka 28 är i år en integrationsvecka i samarbete med SISU idrottsutbildarna och Västra Götalands idrottsförbund.


Veckorna 25 och 28 är 4-dagarsläger (måndag-torsdag) och veckorna 26 och 27 är 5-dagars (måndag-fredag).

Under lägerveckan lär vi oss om hur vi riggar båten, välter upp en kapsejsad båt, de grundläggande segelsätten, att knyta knopar m.m. I olika moment i teori och praktik delar vi upp deltagarna i mindre grupper efter erfarenhet, så att alla kan utvecklas på sin egen nivå.
 

Krav

För att man ska få delta i lägerveckorna är det krav på att man kan simma 200 meter.
 

Båtar

Vi använder oss av tre båttyper: Optimistjolle, RS Tera och Tvåkrona. Optimisten och RS Tera är enmansjollar. Optimisten är den i särklass vanligaste nybörjarjollen, men är också en stor kappseglingsklass. Tvåkronan är en större jolle som seglas av flera personer, där en instruktör följer med för direkt vägledning och stöd.
 

Kostnader, anmälan och inbetalning

Inbetalning av lägeravgift görs till SSVÄ:s plusgiro: 8455-8 senast den 1 maj. Har ni anmält er efter den 1 maj, sker betalning senast två veckor efter det att ni anmält er, dock senast veckan före lägret.
Avgiften för medlem är: 1975 kr för vecka 26.

Avgiften för icke-medlem är: 2175 kr för vecka 26.

Avgiften för icke-medlemar inkluderar juniormedlemskap i klubben under resterande tid av året. 

Veckorna 25 och 27 är gratis då vi samarbetar med Uddevalla kommun och deras program ”Allas sommarlov”.

Vecka 28 är i år en integrationsvecka i samarbete med SISU idrottsutbildarna och Västra Götalands idrottsförbund. Vid frågor om  denna vecka: kontakta vikenagir@hotmail.com. 

Skicka e-post till vikenagir@hotmail.com för att göra en anmälan. Uppge namn, personnummer, adress, telefon och e-mail, samt eventuella matallergier och dylikt. Skriv in vecka och deltagarens namn i meddelanderutan, ex: "Seglarläger vecka 25 Sven Svensson" 
 

Tider

Vi börjar varje dag kl 09:00, och avslutar runt 16:00 med eftermiddagsfika. Vi ledare kommer att vara på plats senast 08:30 varje dag. Sedan stannar vi givetvis kvar efter att dagen har slutat tills alla kommit iväg. Sista dagen slutar vi klockan 14:00.
 

Att tänka på

Man får räkna med att det blir blött, både av stänk från vågor, och då och då från ofrivilliga bad. Ta därför med både regnkläder och badkläder som man kan använda efter väder när man är ute.
Ta även med torra ombyten för de tillfällen man behöver det. Det kan även vara bra med en varm tjocktröja för dagar med dåligt väder. Vi har en del flytvästar som vi kan låna ut, men inte jättemånga, så de som har egna får gärna ta med dem. 

Alltså tag med följande: regnkläder, badkläder, handduk, varma kläder, torra ombyten, minst 2 par skor/stövlar/tofflor. Allt torrt kan man lämna kvar i klubbhuset mellan dagarna, men alla måste ta med sig allt blött hem efter varje dag.
 

se lägerveckorna i kalendern

Plats

Viken-Ägirs klubbhus vid Rödöns småbåtshamn, södra Uddevalla.

Övriga upplysningar

Jennifer Lundvall (ansvarig): 073-029 83 01
Lisen Davidsson (ansvarig):  079- 334 37 37
Tomas Wallström (junioransvarig): 073 - 902 53 22