Juniorer

Juniorer

Detta är en aktivitet som består av onsdagssegling för barn och ungdom. Seglingen pågår under våren och hösten, med uppehåll under sommaren. Se vidare för start- och slutdatum av dessa i kalendariet här på vår hemsida.

För att prova på kappsegling anordnar klubben normalt under hösten  "Lilla Rödöpokalen" - en kappsegling med nybörjarfokus för juniorer.
Inbjudan till "Lilla Rödöpokalen2020"

Seglarskola

Segelsällskapet Viken Ägir anordnar seglarläger vid Byfjorden i Uddevalla. Förbered er på en vecka fylld med roligheter, där vi tillsammans lär oss om segling, samtidigt som vi njuter av sommaren med massa bad och skoj!

Seglarläger 2020

! OBS !

Vecka 26 och 28 är nu helt fulla, men vi har platser kvar på fortsättningsveckan vecka 27! :)

! OBS !


Välkommen till SS Viken Ägirs seglarläger 2020!


Lägerveckorna är uppdelade i olika åldersgrupper:

  • Veckorna 25 och 26: barn i åldrarna 7-11 år
  • Vecka 27 "fortsättarläger": barn i åldrarna 12-16 år
  • Vecka 28: barn i åldrarna 9-13 år


Vecka 25 är ett 4-dagarsläger (måndag-torsdag) och veckorna 26-28 är 5-dagarsläger (måndag-fredag).

Under lägerveckan lär vi oss om hur vi riggar båten, välter upp en kapsejsad båt, de grundläggande segelsätten, att knyta knopar m.m. I olika moment i teori och praktik delar vi upp deltagarna i mindre grupper efter erfarenhet, så att alla kan utvecklas på sin egen nivå.
 

Krav

För att man ska få delta i lägerveckorna är det krav på att man kan simma 200 meter.
 

Båtar

Vi använder oss av fyra båttyper: Optimistjolle, RS Tera, RS Feva och Tvåkrona. Optimisten och RS Tera är enmansjollar. Optimisten är den i särklass vanligaste nybörjarjollen, men är också en stor kappseglingsklass. Tvåkronan är en större jolle som seglas av flera personer, där en instruktör följer med för direkt vägledning och stöd. RS Feva används främst på fortsättningslägret och är en tvåmansjolle som på lägerveckan seglas utan ledare. 
 

Kostnader, anmälan och inbetalning

Inbetalning av lägeravgift görs till SSVÄ:s plusgiro: 8455-8 senast den 1 maj. Har ni anmält er efter den 1 maj, sker betalning senast en vecka efter det att ni anmält er, dock senast veckan före lägret.
Lägeravgift för medlem är: 2000 kr för vecka 25 och 2275 kr för vecka 26, 27 och 28.

För att vara med på lägren behöver man vara medlem i klubben och medlemskapet är viktigt ur försäkringshänseende. Medlemskapet betalas in separat från lägeravgiften. För att bli medlem trycker du på "Bli medlem" under fliken "Om Klubben" högst upp på hemsidan.

Observera att det är viktigt att både lägeravgift och medlemsavgift betalas in för att anmälan ska vara giltig.

Skicka e-post till vikenagir@hotmail.com för att göra en anmälan.
I anmälan behöver följande vara med:

  • Namn och fullständigt personnummer på deltagaren
  • Adress
  • Telefon och mailadress till kontaktperson
  • Eventuella matallergier och dylikt

Skriv in vecka och deltagarens namn i ämnesraden på mailet, exempelvis; "Seglarläger v. 25 Sven Svensson"
 

Tider

Vi börjar varje dag kl 09:00, och avslutar runt 16:00 med eftermiddagsfika. Vi ledare kommer att vara på plats senast 08:30 varje dag. Sedan stannar vi givetvis kvar efter att dagen har slutat tills alla kommit iväg. Sista dagen slutar vi klockan 14:00.
 

Att tänka på

Man får räkna med att det blir blött, både av stänk från vågor, och då och då från ofrivilliga bad. Ta därför med både regnkläder och badkläder som man kan använda efter väder när man är ute.
Ta även med torra ombyten för de tillfällen man behöver det. Det kan även vara bra med en varm tjocktröja för dagar med dåligt väder. Vi har en del flytvästar som vi kan låna ut, men inte jättemånga, så de som har egna får gärna ta med dem. 

Alltså tag med följande: regnkläder, badkläder, handduk, varma kläder, torra ombyten, minst 2 par skor/stövlar/tofflor. Allt torrt kan man lämna kvar i klubbhuset mellan dagarna, men alla måste ta med sig allt blött hem efter varje dag.
 

se lägerveckorna i kalendern

Plats

Viken-Ägirs klubbhus vid Rödöns småbåtshamn, södra Uddevalla.

Övriga upplysningar

Love Stalfors (ansvarig): 070-206 30 03
 

Information om seglarläger med tanke på Covid-19

Med anledning av coronaviruset, Covid-19, kommer vi göra ett antal åtgärder för att kunna genomföra så säkra och roliga seglarläger som möjligt i år. 

Vi kommer följa folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer och kommer även ta Svenska Seglarförbundets råd i beaktande när vi beslutar om åtgärder för att förhindra smittspridning.

Vi kommer se till att så mycket av lägrens genomgångar och luncher hålls utomhus för att minska smittorisken.

Vi kommer hålla striktare riktlinjer när det gäller hygienen på lägret för både ledare och deltagare samt vår kökspersonal som lagar lunch till alla. 

Vi kommer även uppmana alla deltagare och ledare att stanna hemma om de upplever förkylnings- eller luftvägssymptom.

Vi hoppas kunna ge er seglarläger som håller lika hög kvalitet som tidigare år trots läget vi befinner oss i nu. Om riktlinjer uppdateras innan lägren kommer vi meddela alla deltagare om det kommer ske några ändringar.